At yarışı galopları sayfamızda gün içerisinde koşulara katılacak isimleri tam liste sayfa halinde kısa ve uzun galoplar şeklinde bulabilirsiniz. Altılı ganyan şablonu kuracağımız zaman bize çok faydası olan galoplar sayfamıza ulaşmak için aşağıdaki bağlantılardan tıklamanız yeterli olacaktır. www.sihirlikantarma.org sizlere düzenli olarak galop bilgilerini sağlıyor.
At Yarışı Galopları Nedir?
At yarışı galopları koşacak olan atların katılacakları koşu öncesinde yaptıkları hazırlıklardır. Bilindiği üzere, bütün sporcular formda kalmak için idman yaparlar. Safkanların çalışmaları da galop olarak isimlendirilir. Aslında bu konu oldukça kapsamlıdır ve üzerinde durulması gereken birçok husus vardır. Gelin isterseniz bunlardan bazılarına bir göz atalım.
Galop Çeşitleri Nelerdir?
Galopların çeşitleri olduğunu bilmiyordum, dediğinizi duyar gibiyiz. Atlar yarış öncesinde iki tür çalışma yaparlar. Bunlar 0-400 metre arası sprint veya 600 metre ve üzeri ise uzun galop olarak adlandırılırlar. Konu ilerledikçe her birinin önemine ayrı ayrı değineceğiz.
Her At, Galop Yapar mı?
Evet her at galop yapar. Bazen detayları incelerken yarışa iştirak edecek safkana kayıtlı bir çalışma göremezsiniz. Bunun sebebi kenter yapıyor olmasıdır. Ufak tefek arızası olup yarış koşarak toparlanmaya çalışan yarış atlarının ilgilileri bu yöntemi tercih eder. Genellikle de tendon sorunu olanların en sık başvurduğu yoldur.
Eksik Galop Nedir? Neye Yol Açar?
Galobu olmayan ya da yeteri kadar çalışmayan atlarda kilo fazlası veya nefes sorunu görülebilir. Bu da yarış içerisindeki performanslarına olumsuz etki yapar. Üç aydır koşmayan bir safkanın yalnızca bir çalışma ile bir koşuya katılması, ne kadar kaliteli olursa olsun, genel performansına nazaran çok düşük verimle bir yarış geçirmesine sebebiyet verecektir. Zaman zaman ciddi favori atların kazanamamasının altında yatan temel sebeplerden biri de bu durumdur. Kalitesine güvenerek kuponunuzda banko olarak işaretlediğiniz o isim, son düzlüğe gelindiğinde tanıdığınız, bildiğiniz kimliğinden kopar, tempo yitirmeye başlar ve yanındaki diğer atlarla kıyaslandığında güçsüz bir görüntü sergiler.
Ancak bazı antrenörler vardır ki atlarını sık koşar, az galop yaparlar, ya da hiç yapmazlar. Kaya Ekürisi'nin bu stratejiyi çoğunlukla kullandığını görürüz. Yarış koşarak formda kalma, dedikleri de budur.
Yarış Galoplarını Nasıl Değerlendirmeliyim?
Yarış galoplarını değerlendirirken birçok detaya dikkat etmek gerekiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, atın çıkardığı derece ile beraber, ne kadar zamandır koşmadığı, hangi sıklıklarda çalıştığı, yarış öncesi hafta kaç çalışma yaptığı, bu çalışmaların mesafesi ve saymakla bitmeyecek birçok farklı kriter söz konusudur.
At yarışı galoplarına dair yukarıda üstünkörü verdiğimiz bilgileri örneklendirerek açacak, çok daha yalın bir şekilde konuyu kavrayabilmeniz için gayret göstereceğiz. Temel bilgilere yer verdiğimiz bu içeriğimizi okumak adına ayırdığınız kıymetli zaman için sizlere teşekkür ediyoruz. Eğer dilerseniz ana sayfamızı ziyaret ederek yerli ve yabancı yarışlara ilişkin tamamı ücretsiz yayınlarımıza (tahmin, istatistik, analizler vs.) da göz atabilirsiniz.
Tags
at yarışı galopları
Yıllardır sihirli kantarmada galopları takip ediyordum artık neden galopları göremiyoruz
YanıtlaSil