29 Haziran Antalya At Yarışı Galopları


ANTALYA AT YARIŞI GALOPLARI

ANTALYA AT YARIŞI GALOPLARI NEDİR?


Antalya at yarışı galopları, Türkiye Jokey Kulübü'nün hizmete aldığı son hipodrom olan ve hem gece hem de gündüz yarışları düzenlenen Antalya Hipodromu'nda yarışlara katılan atların koşu öncesi yapmış oldukları çalışmalardır. Bu bütün bilgilere www.sihirlikantarma.org vasıtasıyla ulaşmanız mümkündür.

GALOPLAR NEREDE YAPILMAKTADIR?

Antalya at yarışı galopları iki ayrı pistte yapılmaktadır. Bunlardan biri sentetik, diğeri de kum pisttir. Kum pistte yapılan çalışmalarda çıkan dereceler sentetik pistte yapılanlara göre biraz daha fazla çıkmaktadır. Bunun sebebi de pistin yapısı ve ağırlığıdır. 

ATLAR HANGİ MESAFELERDE  GALOP YAPIYOR

Yarış atları genellikle 200, 400, 600, 800, 1000, 1200, 1400 ve 1600 metre mesafelerde galoplarını gerçekleştirmektedir. Ancak çoğu at 200 ila 1000 aralığını tercih etmekte, kalanları ise 1600 metreye kadar hazırlıklarını yürütebilmektedir. Bunlardan 200 ila 800 metre aralığı kısa iş, 200 ila 400 metre arası sprint sayılırken 1000 ila 1600 metre aralığı da uzun çalışma olarak isimlendirilmektedir. 

GALOPLARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Antalya At Yarışı Galoplarında elbette ilk dikkat edilmesi gereken derecedir. Arap atlarında her 100 metre 7 saniye, İngiliz atlarında ise her 100 metre 6 saniye üzerinden hesaplanmalıdır. Yani Arap atları için 400 metre normal derecesi 41-42 saniye, İngiliz atları için ise bu derece 35-36 saniyedir. Mesafe uzadıkça elbette dereceler daha çok çıkmaktadır. 

Sadece bu da değil. Atların taktığı takılar da önem arz etmektedir. Örneğin genellikle kapalı gözlük ve kulaklık ile koşan bir at idmanını sadece kulaklıkla yapmış ve yakın zamanda yaptığı galoplardan daha iyi derece çıkartmışsa bu da onun yeni takısıyla çok daha iyi performans sergilediğini göstermektedir. Antalya at yarışı galoplarına bakıp kupon dolduranlar için altın değerinde bilgiler.

ANTALYA AT YARIŞI GALOPLARINDA HANGİ BİLGİLER YER ALIR 

Antalya at yarışı galoplarında diğer bütün illerde olduğu gibi çalışmanın yapıldığı tarih, üzerindeki binici, hangi şehirde yapıldığı, pistin durumu, galobun niteliği (rahat, çok rahat, çalışarak, kenter), jokeyinin o esnadaki kilosu gibi bilgiler yer almaktadır. Bu bütün bilgileri titizlikle incelenmeli ve atın son durumu ile alakalı karar öylelikle verilmelidir.

Antalya at yarışı galopları her gün binlerce yarışsever tarafından takip edilmekte ve incelenmektedir. Siz de bütün bu bilgilere yukarıda verdiğimiz link üzerinden ulaşabilirsiniz. Herkese bol şans ve iyi çalışmalar diliyoruz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Bütün yorumlar yönetici onayından geçmektedir. Lütfen küfür etmeyiniz..