24 Haziran Şanlıurfa At Yarışı Galopları





ŞANLIURFA AT YARIŞI GALOPLARI

DOĞU İLLERİNDEKİ ŞANLIURFA AT YARIŞI GALOPLARI SIKINTISI DEVAM EDİYOR


TJK'da sorun çok ama çözüm yok. Çalışan çok, çözüm arayan, üreten yok. Yıllardır yarışseverin kanayan yarası olan Doğu illerinden düzenlenen yarışlarla ilgili tek bir adım atılmadı. Atılacağa da benzemiyor. www.sihirlikantarma.org ise her gün yarışseverleri Şanlıurfa at yarışı galopları ile buluşturuyor.

Yarışseverin gözünün içine soka soka kaybedilen yarışlar, bir koşu öncesinde sonuncu olup diğer yarışını tuta tuta kazanan atlar vs. Artık yorulduk. Peki bu süreçte TJK ne yapıyor? Sadece izliyor. Türkiye'de yarışların güvenilirliğini arttırıp şaibeyi ortadan kaldırmak sanki bir başka kurumun göreviymiş gibi feryadımıza kulak tıkıyor.

Kupon dolduracaksınız. Şanlıurfa at yarışa galoplarına bakmak istiyorsunuz. Bakabildiniz mi? Güvenilir veri bulabildiniz mi? Elbette hayır. Bir koşuda üç atın galobu varsa on üç atın yok. Bu atlar çalışma yapmıyor mu, koşulara hazırlanmıyor mu? Peki, kim ya da kimler bu galopların not edilmesine ve bizlere ulaşmasına engel oluyor? Bilmiyoruz. "Galop mafyası" diyor ve geçiyoruz. 

Kaderimizi kabullendiğimiz düşünülmesin. Mücadelemiz devam ediyor. Her platformda düşüncelerimizi ve taleplerimizi dile getirmekten vazgeçmiyoruz. Ama şu da bir gerçek: Türkiye Jokey Kulübü, yabancı yarışlarla kafayı bozmuş. Varsa yoksa yurt dışı altılı programları. Yerli atçı ne yaparsa yapsın. Bu konudaki fikrimizi de defalarca dile getirdik. Bir kez daha söylüyoruz:

Yabancı yarışları kaldırın. Doğu yarışlarının güvenilirliğini arttırmak için çalışmalar başlatın. Galopların düzenli tutulması, Şanlurfa at yarışı galoplarının yarışsevelerler ulaştırılması için seferber olun. Yarış satan jokeylere, at sahiplerine, antrenörlere çok ağır cezalar verin. Bu cezalar lisans iptaline kadar gidebilir.

Doğu illerinde gerçekleştirilen yarış organizasyonlarının ikramiyelerini arttırın. Grup koşuları daha düşük ikramiyelerle Doğu'ya taşıyın. Bunun örnekleri Amerika'da var. Pistlerin bakımını yapın, bütün illerdeki atçıları bu bölgeye çekin. En azından büyük yarışlara iştirak etmeleri için teşvik edin. 

Siz adım atmadıkça, Türk atçısını ihmal ettikçe, dünya çapında bir yarış atı çıkarmamız imkansıza yakın. Sen, Türkiye Jokey Kulübü'sün. Gerekeni yap! Şanlıurfa at yarışı galoplarını ve diğer illere ait bilgileri yarışseverle paylaş!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Bütün yorumlar yönetici onayından geçmektedir. Lütfen küfür etmeyiniz..