21 Eylül İzmir At Yarışı Galopları


İdman Pisti ve Galop Nedir?


İdman pisti; yakın zamanda Türkiye Jokey Kulübü tarafından başlatılan bir projedir ve ilk olarak İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda uygulamaya konulmuş,daha sonra Adana, İzmir ve Ankara'yı da kapsamı içerisine almış, eksik ama faydalı bir uygulamadır. Programda koşacak olan atların yarış öncesi yaptıkları hazırlıkları yani, galoplarını izleme imkânı sunar. www.sihirlikantarma.org üzerinden detaylı galop bilgilerine ulaşabilirsiniz.


İdman pisti programında; o gün yarışlara katılacak olup aynı ilde çalışan ve görüntüsü video yolu ile kaydedilen atların son çalışmalarına yer verilir. 


İdman pisti programı an itibariyle İzmir, İstanbul, Ankara ve Adana hipodromlarında uygulanmakta ve yarış severlere hem Youtube hem de TJK TV aracılığı ile ulaştırılmaktadır. Sunuculuğunu ekseriyetle Onur Bükey'in yaptığı program haftanın çeşitli günlerinde ekrana gelmektedir. Ertesi gün yapılacak olan yarış programı Adana, Ankara ya da İstanbul illerinde gerçekleştirilecekse, idman pisti programı ekrana gelmektedir. 

Handikapları Neler?

İdman pisti programının handikapı safkanların görüntülerinin çok kısa bir süre ekrana getirilmesidir. Yani çalışmaya nereden başladığı, jokeyin ne kadar enerji harcadığı gibi faktörler yarış severe tam olarak ulaştırılamamaktadır. Bu da önemli bir dezavantajı teşkil etmektedir. 


Yayın akışı gereği kısa tutulduğunun farkında olsak da en azından Youtube üzerinden yapılan paylaşımda bütün anlar ekrana taşınabilir. Böylelikle dileyenler sıkılmadan, belki de 2 saat sürecek görüntüleri izler ve çalışmalarını ona göre yapar. Bizce böyle bir girişim çok fayda sağlar. Ayrıca bu uygulama Amerika'da yapılmakta ve bir atın galobu, başından sonuna dek profesyonel kamera ile kayıt altına alınarak yarış severlere izletilmektedir. 

İdman pisti programının diğer illerimize de taşınarak yarış severe daha kaliteli bir hizmet sunulmasının önünün açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle doğu illeri olan Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa için böyle bir yapım çok etkili olacaktır ve yarış severlerin bu hipodromlarda düzenlenen yarışlara duyduğu ilgiyi artıracaktır.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Bütün yorumlar yönetici onayından geçmektedir. Lütfen küfür etmeyiniz..
  1. Selam yeni yerimiz de günün golaop iuygulamasi yok kaldirildimi bir düzenleme yapsanız

    YanıtlaSil