20 Eylül Bursa At Yarışı Galopları



BURSA AT YARIŞI GALOPLARI





















ARA SONRASI KOŞAN ATLARIN BURSA AT YARIŞI GALOPLARI 

Ülkemizde düzenlenen yarışlarda zaman zaman bir yıla yakın bir süredir koşmayan bir safkanın ara sonrası katıldığı ilk koşuda çok rahat kazandığına şahit olmaktayız. Elbette bunun tersi olarak en geri bitiren veya iyi koşup tabela yapan atlar da oluyor. Peki bunun sırrı nedir? Bir atın ara sonrası iyi mi  yoksa kötü mü koşacağını, Bursa at yarışı galoplarına bakarak önceden kestirebilir miyiz? Bugün bunun cevabını sizlerle buluşturacağız. www.yarisanat.com'u ziyaret ederek aradığınız bütün detaylara ulaşabilirsiniz.

Bir safkanın idman programı aslında bize birçok şeyin cevabını vermektedir. Elbette burada bir noktanın altını çizmek lazım: Sağlıklı kayıt altına alınmış yarış galopları. Çünkü ülkemizde bu hususta öyle inanılmaz şeyler oluyor ki TJK'nın sessiz kalmasına bir anlam yüklemek mümkün değil. Biz konumuza dönelim. 

Ara sonrası koşan atların Bursa at yarışı galoplarını incelerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, safkanın ne kadar süredir koşmadığıdır. Çünkü bir yıl boyunca koşmamış bir atın bir ay çalışıp kazanması pistlerde ender görülen vakalardandır. İkinci olarak kalitesine bakmak gerekir. Kaliteli bir at, bir yıl aradan sonra en az iki ay boyunca düzenli piste çıkıp hazırlanmışsa kendi dengi atlar arasında iyi koşacak, zayıf grubu kolaylıkla geçecektir. 

Üç ay boyunca sahalardan uzak kalmış bir safkanın koşudan bir ay önce hazırlanmaya başlaması, üç uzun, dört kısa işle yarışa girmesi normal performansını yansıtabilmesi için yeterlidir. Bunu altı ay, on iki ay olarak orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz. 

BU TİP SAFKANLARIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR NELERDİR?


Ara veren atların en büyük iki problemi vardır: Kondüsyon ve kilo. İşte bu iki problemin üstesinden gelmesinin yolu da iyi bir yarış galobu programından geçmektedir. Fazla kilolarından kurtulmasının, nefes problemi yaşamamasının yegane yolu budur. 

Dikkat ettiyseniz yetersiz hazırlanan safkanlar, bir sonraki yarışlarında daha iyi koşmaktadırlar. Bazen de bir atın toparlanması birkaç yarış sürmektedir. Çünkü fazlalıklarından kurtulması, nefesinin açılması zaman almaktadır. Bunun sebebi ise ilgililerinin sıkıntılarından arınır arınmaz birkaç idmanla koşmaya, koşarak toparlanmasını sağlamaya karar vermesidir. Bir başka eküri ise idman yaptırarak kendine getirir ve hazır olduğunu hissettiğinde koşar. İşte bu yüzden yarış gasloplarını çok dikkatli incelemek, bu tip safkanların nasıl koşacağı hakkında bize detaylı bilgi vermektedir.

Bursa at yarışı galopları hakkında detaylı bilgiler içeren makalelerimizi her gün paylaştığımız günlük galopların altında bu şekilde bulabilirsiniz. İyi çalışmalar, bol şanslar. 

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Bütün yorumlar yönetici onayından geçmektedir. Lütfen küfür etmeyiniz..
  1. 3 ve 4 cü koşuların galopları yanlış eklenmiş bilgilerinize

    YanıtlaSil
  2. COK ZOR İŞMİ SU GALOPLARI SIRASIYLA GİRMEK BURSA İKİNCİ ALTILININ İLK AYAGIN GALOPLARI NEREDE BİRAZ ÖZEN GÖSTERİN LÜTFEN

    YanıtlaSil